Jenny van der Putten
De Echte Bakker

Specialiteit "Desembrood"

Desembrood…voedzaam en gezond, om dagelijks van te genieten!

Dagelijks maken wij zelf onze desem. Dit doen we door tarwe-, rogge- of speltmeel met water aan te maken, waarna door onze Echte Bakkers de ‘finishing touch’ wordt aangebracht! Na minstens veertien uren gisting op een warme plaats is onze desem klaar voor gebruik. Het meel dat wij hiervoor gebruiken bevat geen enkele toevoeging die de gisting negatief zou kunnen beïnvloeden. Deze techniek vraagt om kennis en vakmanschap, maar het uiteindelijke resultaat is dan ook puur brood met meer smaak, geur én malsheid!

In ons assortiment hebben wij de volgende unieke desembroden: Jenny's Desem, Schweizer Kruste, Honing Spelt, Luchen's Wit, Luchen's Rond en ons lekker knapperig stokbrood.

Jenny's Desem

Schweizer Kruste

Honing Speltdesem

Ambachtelijk Vakmanschap

Passie en Kwaliteit...

Onze ambachtelijke producten zijn stuk voor stuk speciaal en écht lekker! Dat is ook waar we voor staan en wat we graag willen uitdragen en benadrukken. Om een paar uitschieters te benoemen, volgt hieronder een aantal door onze klanten zelf aangegeven 'specialiteiten'. Kom eens langs. Elke dag staat ons 'Pruufplenkske' in de winkel klaar met weer iets lekkers om te proeven...

Mierlose Flan

Mierlose Flan

Onze specialiteit in de traditie van "Mierlo Kersendorp". Heerlijk luchtig Moscovisch gebak met kersen in een huisgemaakte kersenconfituur, bedekt met onze heerlijke verse slagroom.
Niet voor niets is deze lekkernij door het Nederlands Bakkerij Centrum 'Bekroond met Goud'!

6006-Worstenbroodjes-01LR2021

Worstenbroodjes

Echte Brabantse worstenbroodjes, ambachtelijk gebakken in onze eigen bakkerij, met écht gehakt! 

Proeven is geloven! ;-)

a-Unicorn-IMG3308-002

Fototaarten

Heerlijk vers slagroomgebak, voorzien van een mooie foto, een logo of een mooie tekst...het kan allemaal. 

Bestel eenvoudig via onze WEBSHOP en geniet van deze lekkernij!

GildeGraan

GildeGraan

GildeGraan is van oorsprong een Frans brood en heeft in Frankrijk al meerdere prestigieuze prijzen gewonnen. We bakken dit brood met een wilde korst zodat de krakende versheid goed tot zijn recht komt. GildeGraan is gemaakt van tarwe, rogge, gerst en haver en we gebruiken zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en verschillende moutsoorten in ons recept.

Walnotenbol

Walnotenbol

Lekkere luxe bol op basis van Gildekorn, rijkelijk gevuld met walnoten, rozijntjes en gember.

Heerlijk met een stuk oude kaas en een glas goede wijn...

Fjordbrood

Fjordbrood

Verrassend lekker Scandinavisch brood, stevig en compact! Boordevol granen en zaden, zoals roggebloem, zonnebloempitten, soja, kruiden en lijnzaad. Vezelrijk en een bron van eiwitten. Lactosevrij en koolhydraatarm.

Dit brood bewaar je het best in de koelkast!

Pandabrood

Pandabrood

Ons alom bekende goed gevulde meergranenbrood "Panda". Een bijizonder lekker en vitaal brood. Het is een meergranen volkoren brood, dus rijk aan vezel. Daarnaast bevat het geen e-nummers en er is geen lactose toegevoegd.

Gildekorn

Gildekorn

Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.

Nougatine Slagroomtaart

Nougatine Slagroomtaart

Heerlijke hazelnootschuim met verse slagroom en nougatine.

Tip: Bevroren snijden met een warm mes (even onder de warme kraan). En een uurtje voor gebruik uit de diepvries halen en zachtjes laten ontdooien...Mmmm!

Jenny van der Putten, De Echte Bakker

Kerkstraat 30
5731 BJ Mierlo
0492-661917
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:45 - 16:00
zondag Gesloten