Jenny van der Putten
De Echte Bakker

13 maart 2020

200313-Corona-maatregelen-websitenieuws

Bekroond met GOUD!

2019-Kerststolbekroond-met-goud2
2019-Oliebollenmetgoudbekroond

Uitreiking Zilveren Schieter

2e Plaats Beste Echte Bakker van Nederland 2019

Jenny van der Putten behaalt tweede plaats
Beste Echte Bakker van Nederland 2019

Jenny van der Putten, De Echte Bakker uit Mierlo is tweede geworden in de strijd om de titel Beste Echte Bakker van Nederland 2019. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde op woensdag 16 januari jl. in Kesteren (Gld) kreeg Hans van der Putten de Zilveren Schieter uitgereikt uit handen van Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde in Wageningen.

Jenny van der Putten, De Echte Bakker is de afgelopen tien jaar al zeven keer in de top drie geëindigd waarvan vier keer op de eerste plaats. Een geweldige prestatie! De Gouden Schieter ging naar Echte Bakker Van der Steen uit Made en het brons kwam in handen van Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell.

De lat ligt hoog

In het bijzijn van een grote groep collega Echte Bakkers die voor de bijeenkomst naar Kesteren waren gekomen, werden de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters uitgereikt.

Caniels: “Ik vind het geweldig om te zien dat de bakkers voor zichzelf de lat zo hoog leggen. Het gaat vaak om de kleinst mogelijke verschillen! Dat Van der Putten al zo lang aan de top staat mag met recht bewonderenswaardig genoemd worden. De uiteindelijke winnaar is natuurlijk de consument, die erop kan vertrouwen dat de productkwaliteit én de winkel het hele jaar door top is.”

Het went nooit

Hans van der Putten en zijn partner Mariëlle van Tilborg zijn blij verrast en ook weer supertrots op deze mooie prijs. “Het went nooit,” zegt Hans in een eerste reactie. “Bij iedere prijs die je wint, denk je ook weer hoe moeilijk het is om dat niveau vast te houden, laat staan te overtreffen. Alle details moeten namelijk kloppen. In het afgelopen jaar zijn twee nieuwe bakkers in dienst gekomen. Deze prijs toont aan dat ook zij zich binnen ons team goed ontwikkeld hebben. Dankzij ons voltallige team van bakkers, banketbakkers en winkeldames, staan wij nu weer op het podium.”

De volgende generatie

Ook Jan, de zoon van Hans was aanwezig bij de bekendmaking en uitreiking van de Zilveren Schieter. Hij is in opleiding voor het bakkersvak en vond het een indrukwekkende middag om tussen alle collega bakkers deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

In Mierlo is het intussen feest in de winkel. Het hele winkelteam, onder leiding van Mariëlle, staat klaar om iedereen te laten zien en proeven, dat de Zilveren Schieter staat voor topkwaliteit. Twee weken lang staat het “Rad van Fortuin” in de winkel. Hierbij zijn heerlijke prijzen te winnen en….altijd prijs!

Spannende tijden....

Kerststol bekroond

Kerststol bekroond met 5 sterren!

Apetrots zijn we!
Op 26 november 2018 is ook onze Kerststol als 'uitmuntend' beoordeeld bij de landelijke Kerststollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Ambachtelijk gemaakt met zorg en aandacht en natuurlijk met de béste ingrediënten. 

Wij nodigen u uit naar onze gezellige winkel te komen waar de 'Vijf-Sterren-Stol' voor u klaarligt op ons 'pruufplenkske'.
Ambachtelijk vakmanschap...je proeft 't!

VIJF Sterren Amandelstaaf

Roomboter Amandelstaaf bekroond

Op 26 oktober 2018 hebben onze banketbakkers weer een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Roomboter Amandelstavenkeuring van Het Echte Bakkersgilde.

Door een onafhankelijke vakjury werden onze staven als 'uitmuntend' beoordeeld en kregen de felbegeerde VIJF STERREN! 

De hele maand december bakken wij onze heerlijke amandelstaven....kom lekker proeven!

Nieuw in ons assortiment

SuperKorn

Maandag 27 augustus 2018

Wij hebben een heerlijk nieuw VOLKORENBROOD toegevoegd aan ons assortiment: SUPERKORN.
SuperKorn is rijk aan eiwit, dat bijdraagt aan de instandhouding van normale botten en groei van de spiermassa. Dat maakt SuperKorn zeer gewild bij mensen met een bewuste en vitale (ja, zelfs sportieve) levensstijl. SuperKorn is bovendien rijk aan vezels. En dat allemaal in één, heerlijk volkorenbrood!

Beste Echte Bakker Brabant Oost 2018

PERSBERICHT
Maandag 22 januari 2018

Beste Echte Bakker Brabant Oost 2018

Wageningen – Jenny van der Putten, De Echte Bakker in Mierlo is wederom uitgeroepen tot Beste Echte Bakker van Brabant Oost. Deze titel wordt toegekend aan de Echte Bakker, die het beste scoort in de combinatie van productkwaliteit en winkelbeoordeling.

Het is een prestatie van ongekend niveau om al meer dan tien opeenvolgende jaren tot de absolute top van ambachtelijke bakkers in Nederland te horen. Maar Echte Bakker Jenny van der Putten uit Mierlo flikt het hem steeds weer. Na vier keer de allerbeste te zijn geweest in de afgelopen jaren, komt de Beste Echte Bakker van Brabant Oost opnieuw uit Mierlo!

De eindrangschikking wordt zoals ieder jaar uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen en komt tot stand na een berekening van gewogen gemiddelden van de cijfers behaald bij kwaliteitskeuringen en winkelbeoordelingen. Jenny van der Putten, De Echte Bakker heeft hier dus de hoogste score van Brabant Oost gehaald.

Enorm trots
Hans van der Putten en Mariëlle van Tilborg zijn enorm trots op deze prijs! Hans: ”Het hele jaar blijven we alert op de productkwaliteit en streven we steeds naar vernieuwing. We keuren onze producten in ons team met elkaar en bespreken wat eventueel beter of anders kan. Het gaat meestal om details die het verschil maken. Dat zie je, dat ruik je en dat proéf je. Maar daar moet je dan ook elke dag scherp op blijven.” Hans benadrukt het belang van alle medewerkers en medewerksters voor het bedrijf. Het hele team, broodbakkers, banketbakkers, winkeldames, bezorger, poetsers en administratie/communicatie, iedereen behoort op zijn of haar gebied tot de top en brengt elke dag weer het beste in zichzelf naar boven. “Ik voel me elke dag weer een bevoorrecht mens om met zo’n hechte groep medewerkers te kunnen werken,” aldus Hans.

Prettige sfeer
Mariëlle: “Dat kan ik alleen maar beamen. Naast dat we kwalitatief hoogstaande producten verkopen, zorgen we er in de winkel voor dat klanten in een prettige sfeer kunnen kijken, proeven en kiezen. We adviseren als het nodig is over ingrediënten en allergenen en geven tips over hoe je bijvoorbeeld met onze producten een bepaalde gelegenheid, een ontbijt, lunch, diner, bruiloft of high tea, tot een groot succes kunt maken.” En dat is dan ook tot uiting gekomen in de uitstekende beoordeling van de winkel. “Kom naar onze gezellige winkel aan de Kerkstraat in Mierlo, er is elke dag voor iedereen wat lekkers te proeven. U bent van harte welkom!”

Genomineerd voor Beste Echte Bakker 2018

Persbericht - 19 december 2017

 

Jenny van der Putten, De Echte Bakker uit Mierlo wederom genomineerd voor Beste Echte Bakker

Wageningen- Jenny van der Putten, De Echte Bakker uit Mierlo is weer in de race voor de titel Beste Echte Bakker van Nederland. Het Echte  Bakkersgilde in Wageningen maakt op dinsdag 16 januari 2018 bekend wie de Gouden Schieter wint en wie zich heel 2018 overall winnaar mag noemen als ‘Beste Echte Bakker’.

De eindrangschikking wordt zoals ieder jaar uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen en komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de cijfers behaald bij kwaliteitskeuringen, productcompetities en winkelbeoordelingen, waarbij gestandaardiseerde scores worden berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Voor Hans van der Putten is het naast een drukke decembermaand ook een heel spannende tijd. Hans: “Al elf jaar staan we in de top van het Echte Bakkersgilde en daarvan al zeven keer op het podium: vier keer overall als Beste Echte Bakker gekroond, twee keer als runner-up en een keer op de derde plaats geëindigd. Vorig jaar werden we landelijk vierde en eerste van Brabant-Oost en ik ben heel benieuwd naar de score van dit jaar. Het hele jaar door hebben we weer gewerkt aan brood- en banketproducten van topkwaliteit. De aandacht mag niet verslappen want aan de top gaat het om de details.”

Wie de Gouden Schieter - de trofee die symbool staat voor ambacht en kwaliteit - voor Beste Echte Bakker in ontvangst mag nemen, wordt op dinsdag 16 januari 2018 bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Echte Bakkersgilde bij Orpheus in Apeldoorn.

 

Trots op deze nominatie!

Broeksbruin

Persbericht - September 2017

Wim van Bree winnaar verrassingspakket!

Met trots introduceren wij de naam van ons nieuwe brood: BROEKS BRUIN!
Wij bedanken iedereen heel hartelijk voor het indienen van zoveel verschillende, grappige, mooie en bijzondere namen. Uit alle namen is 'Broeks Bruin' gekozen, bedacht door de heer Wim van Bree. Een terechte winnaar. Met deze naam wint Wim elke week een maand lang een heerlijk verrassingspakket van onze bakkerij. Wij bedanken hem voor de originele naam én voor het oprecht mooi geschreven verhaal als onderbouwing voor 'Broeks Bruin', klasse!

'Broeks Bruin'....genieten van ambachtelijk brood, boordevol haver en gerst, zonder lactose en zonder E-nummers.

De onderbouwing van Wim

Broeks Bruin

 

Als je op zoek gaat naar een goede naam voor een brood, kijk je of de omgeving mogelijkheden biedt. We kennen het Luchens wit al en dit brood dankt zijn naam aan een streek in Mierlo. Een toponiem, nou die zijn er meer. Heiderschoor, Overakker, de Loo, het Sang en het Goor.

 

Het moet ook nog klinken. Loo’s bruin, Overakkers brood, Goor bruin. Er bleef er maar één over: Broeks bruin. Door de alliteratie, de beginklanken ligt het ook nog lekker in het gehoor.

 

Het Broek, een oud boerengehucht, herinnert ons aan het verleden. Het straalt gezelligheid uit. En nu weer een nieuw brood, vol smaak. Nostalgie naar degelijkheid en gezelligheid. Een ware aanvulling van het assortiment. Zo is er voor elke klant keuze, voor elk seizoen een traktatie.

 ’s Zomers boerenwit met verse aardbeien en met kerst de overheerlijke stol.

 

Een brood bakken is een kunst. Bij “Heel Holland bakt” hebben we kunnen zien dat naast goede grondstoffen ook vakmanschap nodig is. Zelf bak ik elke week een glutenvrij brood voor mijn vrouw en dankzij de goede adviezen van Hans van der Putten  wordt het ook iets. Volgens mijn vrouw het lekkerste glutenvrij brood van Nederland.

 

Robèrt van Beckhoven, jurylid in “Heel Holland bakt”  reist door heel Europa op zoek naar recepten, verhalen en geheimen over brood. Hij moet zijn boek herschrijven en de serie uitbreiden, want hij is dé bakker uit Mierlo vergeten.  De beste bakker van Nederland.

Ik heb de prijs nu gewonnen, maar in Mierlo hebben we elke dag prijs met het overheerlijke brood van Bakkerij Jenny van der Putten.

 

Wim van Bree

Mierlo, 30-09-2017

Anja overhandigt het verrassingspakket

Jenny van der Putten, De Echte Bakker

Kerkstraat 30
5731 BJ Mierlo
0492-661917

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:45 - 16:00
zondag Gesloten