Jenny van der Putten
De Echte Bakker

Even voorstellen...

Jenny van der Putten

Johanna van der Putten

Jenny en Hans

Een familiebedrijf waar we trots op zijn!

Terug in de tijd...

Jenny van der Putten, De Echte Bakker bestaat al ruim 50 jaar. Begonnen als kleine zelfstandige bakker die het brood, dat hij ’s ochtends bakte, ’s middags in Mierlo verkocht, is er nu een moderne zaak net buiten het winkelcentrum van Mierlo. Jenny van der Putten was die zelfstandige bakker. Zijn zoon, Hans van der Putten, heeft in 1996 de zaak overgenomen. Uit respect voor zijn vader en diens vakmanschap heeft Hans ervoor gekozen de naam Jenny van der Putten, de Echte Bakker te laten bestaan.
Deze naam staat voor ambachtelijk vakmanschap, kwaliteit en service.

In 1970 startten Jenny en zijn vrouw Johanna hun eerste echte winkel in de Kerkstraat in Mierlo. Hun kwaliteit werd alom geroemd - zowel bij collega’s in het land als bij klanten in de regio. In 1972 werd een tweede zaak geopend in het nabij gelegen Geldrop.
In 1996 hebben zoon Hans en zijn echtgenote Adriëtte de zaak overgenomen. Hans heeft zijn bakkersopleiding gevolgd in Antwerpen en het vak met name geleerd van zijn vader. In 2000 besloten Hans en Adriëtte hun filiaal in Geldrop van de hand te doen. Zij kozen bewust voor stabilisatie in plaats van steeds maar groter groeien en vanaf dat moment konden zij zich concentreren op die ene zaak aan de Kerkstraat in Mierlo.

2009 was voor het bedrijf een intens triest jaar. Op 30 maart overleed oprichter Jenny op 75-jarige leeftijd en enige maanden later, op 5 juli, overleed Adriëtte op 39-jarige leeftijd. Beiden hebben voor het bedrijf een onuitwisbare herinnering achtergelaten.

De bakkerij is sinds de jaren '70 lid van het Echte Bakkersgilde in Wageningen. Dat betekent, dat de bakkerij voldoet aan alle hoge eisen die het Gilde stelt op het gebied van met name kwaliteit. In 2010, 2011, 2012 en 2014 is Jenny van der Putten, De Echte Bakker uitgeroepen tot 'Beste Echte Bakker van Nederland'. De ultieme erkenning van vele jaren vakmanschap en professionaliteit.
Tot op de dag van vandaag behoort de bakkerij tot de top van Nederland. Het hechte team van medewerkers en medewerksters waarborgt deze topprestatie. Iedereen binnen het team behoort op zijn of haar gebied tot de top en brengt elke dag weer het beste in zichzelf naar boven.

Inmiddels is de derde generatie 'bakker' een feit! Zoon Jan is geslaagd voor de beroepsopleiding Ambachtelijke Bakker en doet op dit moment ervaring op bij andere getalenteerde bakkers. Ook persoonlijk lacht het leven Hans weer toe. Sinds enige tijd is Mariëlle van Tilborg aan zijn zijde en staan zij samen aan het roer van dit prachtige bedrijf!

Adriƫtte en Hans

Jan en Hans

Hans en Mariƫlle

Jenny van der Putten, De Echte Bakker

Kerkstraat 30
5731 BJ Mierlo
0492-661917
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:45 - 16:00
zondag Gesloten