Jenny van der Putten
De Echte Bakker

Genomineerd voor Beste Echte Bakker 2018

Persbericht - 19 december 2017

 

Jenny van der Putten, De Echte Bakker uit Mierlo wederom genomineerd voor Beste Echte Bakker

Wageningen- Jenny van der Putten, De Echte Bakker uit Mierlo is weer in de race voor de titel Beste Echte Bakker van Nederland. Het Echte  Bakkersgilde in Wageningen maakt op dinsdag 16 januari 2018 bekend wie de Gouden Schieter wint en wie zich heel 2018 overall winnaar mag noemen als ‘Beste Echte Bakker’.

De eindrangschikking wordt zoals ieder jaar uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen en komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de cijfers behaald bij kwaliteitskeuringen, productcompetities en winkelbeoordelingen, waarbij gestandaardiseerde scores worden berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Voor Hans van der Putten is het naast een drukke decembermaand ook een heel spannende tijd. Hans: “Al elf jaar staan we in de top van het Echte Bakkersgilde en daarvan al zeven keer op het podium: vier keer overall als Beste Echte Bakker gekroond, twee keer als runner-up en een keer op de derde plaats geëindigd. Vorig jaar werden we landelijk vierde en eerste van Brabant-Oost en ik ben heel benieuwd naar de score van dit jaar. Het hele jaar door hebben we weer gewerkt aan brood- en banketproducten van topkwaliteit. De aandacht mag niet verslappen want aan de top gaat het om de details.”

Wie de Gouden Schieter - de trofee die symbool staat voor ambacht en kwaliteit - voor Beste Echte Bakker in ontvangst mag nemen, wordt op dinsdag 16 januari 2018 bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Echte Bakkersgilde bij Orpheus in Apeldoorn.

 

Trots op deze nominatie!

Broeksbruin

Persbericht - September 2017

Wim van Bree winnaar verrassingspakket!

Met trots introduceren wij de naam van ons nieuwe brood: BROEKS BRUIN!
Wij bedanken iedereen heel hartelijk voor het indienen van zoveel verschillende, grappige, mooie en bijzondere namen. Uit alle namen is 'Broeks Bruin' gekozen, bedacht door de heer Wim van Bree. Een terechte winnaar. Met deze naam wint Wim elke week een maand lang een heerlijk verrassingspakket van onze bakkerij. Wij bedanken hem voor de originele naam én voor het oprecht mooi geschreven verhaal als onderbouwing voor 'Broeks Bruin', klasse!

'Broeks Bruin'....genieten van ambachtelijk brood, boordevol haver en gerst, zonder lactose en zonder E-nummers.

De onderbouwing van Wim

Broeks Bruin

 

Als je op zoek gaat naar een goede naam voor een brood, kijk je of de omgeving mogelijkheden biedt. We kennen het Luchens wit al en dit brood dankt zijn naam aan een streek in Mierlo. Een toponiem, nou die zijn er meer. Heiderschoor, Overakker, de Loo, het Sang en het Goor.

 

Het moet ook nog klinken. Loo’s bruin, Overakkers brood, Goor bruin. Er bleef er maar één over: Broeks bruin. Door de alliteratie, de beginklanken ligt het ook nog lekker in het gehoor.

 

Het Broek, een oud boerengehucht, herinnert ons aan het verleden. Het straalt gezelligheid uit. En nu weer een nieuw brood, vol smaak. Nostalgie naar degelijkheid en gezelligheid. Een ware aanvulling van het assortiment. Zo is er voor elke klant keuze, voor elk seizoen een traktatie.

 ’s Zomers boerenwit met verse aardbeien en met kerst de overheerlijke stol.

 

Een brood bakken is een kunst. Bij “Heel Holland bakt” hebben we kunnen zien dat naast goede grondstoffen ook vakmanschap nodig is. Zelf bak ik elke week een glutenvrij brood voor mijn vrouw en dankzij de goede adviezen van Hans van der Putten  wordt het ook iets. Volgens mijn vrouw het lekkerste glutenvrij brood van Nederland.

 

Robèrt van Beckhoven, jurylid in “Heel Holland bakt”  reist door heel Europa op zoek naar recepten, verhalen en geheimen over brood. Hij moet zijn boek herschrijven en de serie uitbreiden, want hij is dé bakker uit Mierlo vergeten.  De beste bakker van Nederland.

Ik heb de prijs nu gewonnen, maar in Mierlo hebben we elke dag prijs met het overheerlijke brood van Bakkerij Jenny van der Putten.

 

Wim van Bree

Mierlo, 30-09-2017

Anja overhandigt het verrassingspakket

Jenny van der Putten, De Echte Bakker

Kerkstraat 30
5731 BJ Mierlo
0492-661917

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:45 - 16:00
zondag Gesloten